In Ce Parte Se Pune Martisorul
In Ce Parte Se Pune Martisorul
Mărțișorul tradițional se pune însă în piept neapărat pe partea stângă în dreptul inimii ca simbol al îndeplinirii tuturor dorințelor la început de se zice că dacă cineva îşi pune o dorinţă în timp ce atârnă mărţişorul de pom aceasta se va împlini. Martisorul se poarta incepand cu rasaritul soarelui in ziua de 1 martie, insa intervalul variaza in functie de traditiile specifice ale zonelor geografice.
Iata cateva CV-uri de cuvinte cheie pentru a va ajuta sa gasiti cautarea, proprietarul drepturilor de autor este proprietarul original, acest blog nu detine drepturile de autor ale acestei imagini sau postari, dar acest blog rezuma o selectie de cuvinte cheie pe care le cautati din unele bloguri de incredere si bine sper ca acest lucru te va ajuta foarte mult
In ce parte se pune martisorul. Martisorul este daruit femeilor dar ,in unele zone din bucovina, si barbatilor, pe 1 martie, in prima zi a primaverii, in semn de primire a primaverii. » acum martisorul este semnificat de margele colorate, flori sau diverse animalute din otel inoxidabil despre care se stie ca sunt aducatoare de noroc, de de regula martisorul este purtat pentru a atrage norocul si fericirea.
Tradiţia dăruirii mărţişorului datează de demult. In ce parte se pune martisorul. Mărțișorul se poartă începând cu răsăritul soarelui în ziua de 1 martie, însă intervalul variază în funcție de tradițiile specifice ale zonelor geografice.
Martisorul se poarta in piept sau in alta zona la vedere sau pur si simplu se leaga de mana snurul.
În localităţile de câmpie mărţişorul se pune pe un pom înflorit sau în crengile vişinilor, cireşilor, prunilor etc. Tradiţia dăruirii mărţişorului datează de demult. Tradițiile spun că persoana ce își pune o dorință în timp ce agață mărțișorul pe pom își va vedea dorința împlinită.
Martisorul se poarta incepand cu rasaritul soarelui in ziua de 1 martie, insa intervalul variaza in functie de traditiile specifice ale zonelor geografice. Martisorul era pus la mainile sau la gatul copiilor pentru a le purta noroc in cursul anului, pentru a fi sanatosi si curati ca argintul la venirea primaverii. Martisorul (martu la romani) este un obicei specific romanesc mostenit de la daci si romani, inexistent la alte popoare.
Tradiţia dăruirii mărţişorului datează de demult. Află în ce alte țări mai este serbat mărțișorul și de când aceste practici culturale legate de mărțișor au fost incluse în patrimoniul mondial unesco. De ce trebuie purtat în partea stângă, lângă inimă, mărţişorul?
Atunci, martisorul fie se lega de un trandafir sau de un pom inflorit, ca sa ne aduca noroc, fie era aruncat in directia de unde veneau pasarile calatoare unele legende populare spun ca martisorul ar fi fost tors de baba dochia in timp ce urca cu oile la munte.
Si in transilvania martisoarele au parte de alt final, deoarece ele sunt atarnate de usi, ferestre, de coarnele animalelor domestice, intrucat se considera. Ea reprezenta şi încă mai înseamnă, după unii specialişti, calea de acces a spiritelor malefice, aducătoare de boli şi moarte. Martisorul trebuie purtat de catre femei in partea stanga, intotdeauna, deoarece stanga reprezinta dragostea, sensibilitatea, locul emotiilor.
Tradiția spune că mărțișorul se pune în piept, pe partea stângă. Tradiția spune că mărțișorul se pune în piept, pe partea stângă. Martisorul (martu la romani) este un obicei specific romanesc mostenit de la daci si romani, inexistent la alte popoare.
Ei bine, mărţişorul se poartă pe piept, lângă inimă, pentru că partea stângă era considerată vulnerabilă. Dar culorile alb si rosu ale martisorului ? Tradițiile spun că persoana ce își pune o dorință în timp ce agață mărțișorul pe pom își va vedea dorința împlinită.
Se zice ca daca cineva isi pune o dorinta in timp ce atarna martisorul de pom, aceasta se va implini.
Cine a inventat cuvantul si ce semnifica la vremea aceea? Unul dintre cele mai frumoase obiceiuri păstrate la români este mărţişorul. In vreme ce este foarte placut sa primim ca dovezi de afectiune delicatele podoabe legate cu snur bicolor indiferent de mitul de care ne legam, martisorul este un simbol al reinnoirii si al soarelui de ce nu stiai despre martisor:
Posting Komentar untuk "In Ce Parte Se Pune Martisorul"